Etkinlik Bilgileri
Fentek iCamp :
Fentek iCamp bu yıl ilki gerçekleştirilecek olan, öğrencilere girişimcilik ve daha birçok konu hakkında deneyim kazandırmayı ve bilgi birikimlerini geliştirmeyi hedefleyen bir oluşumdur. Fentek iCamp 3 temel bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler : Case Studyler, Workshoplar ve Genel Oturum Konuşmalarıdır.
Case Study Nedir?
Case Study , genellikle bir grup katılımcının belirli bir süre boyunca bir araya gelerek belirli bir problem veya zorluğu çözmeye çalıştığı etkinlikler bütünüdür. Bu kamp boyunca, katılımcılar yaratıcılıklarını ve yenilikçi düşünme becerilerini kullanarak çözüm önerileri geliştirecektir. Bu şekilde katılımcılar sizin şirketinizin veya kuruluşunuzun herhangi bir konuda yaşadığı bir problem veya soruna yenilikçi ve inovatif şekilde yaklaşarak çözümler bulmak üzere çalışmalar yapacaktır.
Workshop Nedir?
Workshoplar Katılımcılara teknolojik, sosyal ve sportif alanlarda birçok yeni aktivite deneme fırsatı sağlayacak bölümlerdir. Fentek iCamp 10 Workshoptan Oluşmaktadır Bunlar:
- Adobe Photoshop Eğitimi : Katılımcılara Adobe’un gözde programlarından biri olan Photoshop hakkında tasarım dersleri verilecektir.
- 3D Printer Eğitimi : Katılımcılara kendi hazırladıkları tasarımları veya hazır olarak bulunacak şablonları 3D Printerlarda basmayı , 3D Printerları kalibre etmeyi, Filament Ayarları yapma eğitimi verilecektir.
- İnsansız Hava Aracı Sürücü Eğitimi : Bu eğitim katılımcılara simülasyon aracılığıyla bir insansız hava aracının nasıl kaldırılacağını ,uçurulacağını ,indirileceğini öğretmekle birlikte bir insansız hava aracında olmazsa olmaz olan unsurları incelemelerini de sağlayacaktır.
- Spor Workshopları : Bu workshoplar katılımcıların sportif yönlerini açığa çıkarmalarını ve geliştirmelerini sağlamakla birlikte eğlenceli vakit geçirmelerini ,yeni spor dalları tanımalarını sağlayacaktır.
- Temel Solidworks Eğitimi : Katılımcılara Endüstriyel tasarımın vazgeçilmez programı olan Solidworks aracılığıyla temel tasarımlar ve montajlar yapma eğitimi uzmanlar aracılığıyla verilecektir.
- CNC Temel Baskı Eğitimi : Katılımcılara CNC makinesi kullanmanın püf noktalarını uygulamalı bir şekilde öğretilecek, Etkinliğimizin anısı olacak bir tasarımı çıktı almaları sağlanacaktır.
- STEAM+ Eğitimi : Katılımcılara STEAM+(Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) değerleri hakkında bilgi verici bir sunum ve etkinlik yapılacaktır.
- (Flutter)Mobil Uygulama Tasarlamaya Giriş Eğitimi : Flutter Yazılım dili aracılığıyla mobil uygulama tasarımı katılımcılara detaylı bir şekilde anlatılacaktır.
- Blender Programına Eğitimi: Bu Workshopta katılımcılar Blender programıyla tasarımı yapmaya ve animasyonlar hazırlamaya giriş eğitimi alacaklardır.
- Proje Hazırlama Dersi: Alanında uzman öğretmen/ler projeler nasıl hazırlanır, proje yarışmaları nelerdir, proje üretirken nelere dikkat etmeliyiz vb. önemli konular hakkında katılımcıları bilgilendirecektir.
Genel Oturum Konuşmaları Nedir?
Genel oturum konuşmaları gün başına alanında uzman iki bireyin öğrencilere ilham verici, eğitici ve yenilikçi konuşmalar yapmasını ve öğrencilere katkıda bulunmasını amaçlar. Kendi tercihlerine göre konuşma sonunda veya konuşma içinde soru cevap bölümleri yaparak katılımcıların konu hakkında bilgilenmelerini sağlar.